Padurea de ArgintPoziție geografică


Poziție geografică

„De treci codrii de aramă, de departe vezi albind / Și-auzi mândra glăsuire a pădurii de argint” (Mihai Eminescu, Călin – file din poveste)

Cunoscută din versurile eminesciene, rezervația forestieră “Pădurea de argint” se află pe teritoriul comunei Agapia lângă sediul Ocolului Silvic Văratec, pe terasa inferioară a pârâului Topoliței.
Pădurea ocupă o suprafață de peste două hectare și este situată la o altitudine de 540 de metri. În cea mai mare parte, rezervația cuprinde mesteceni cu vârsta de peste un secol, însă se găsesc și arbori mai tineri de 20 ți până la 50 de ani.15 iunie


15 iunie

Dacă ajungeți să o vizitați la începutul verii, în ziua de 15 iunie, nu ratați Serbarea câmpenească “Pădurea de argint”. Serbarea este una populară, cu caracter folcloric, iar prima ediție a acesteia s-a desfășurat în anul 1977. Fotografii unice pot fi realizate pe durata toamnei și iernii, atunci când mestecenii pădurii îmbracă haina pe care Mihai Eminescu a descris-o cu atâta măiestrie în poemul “Călin, file din poveste”.

Harta orașului

Nu cunoașteți orașul? Nicio problemă, soluția este la un click distanță!

Vezi hartă

Padurea de Argint