Codrii de AramăPoziție geografică


Poziție geografică

Alături de “Pădurea de argint”, rezervația “Codrii de aramă” completează incursiunea în cadrul natural de poveste al ținutului Neamț. Rezervația de goruni se află situată în comuna Agapia, pe dealul Filiorul, la o altitudine cuprinsă între 550 și 650 metri, având o suprafață de peste 20 de hectare.
Cei mai în vârstă arbori ai rezervației au în jur de 135 ani. Alături de aceștia, în cadrul rezervației se mai pot admira aproximativ 300 specii de plante.Atmosferă de poveste


Atmosferă de poveste

Atmosfera de aici este într-adevăr de poveste. Pârâul Filioara străbate poalele dealului cu același nume, înconjurat de pâlcuri de rachitișuri. Iar frumusețea pajiștii, care împrejmuiește pădurea, este dată de plante de păiuș roșu și de iarba vântului.
Localnicii spun că pe la asfințit, sub lumina razelor de soare, poate fi admirat „văzduhul tămâiet” descris de Mihai Eminescu în poemul „Călin, file din poveste”. Cu numeroase posibilități de cazare în cadrul pensiunilor, comuna Agapia este una din destinațiile preferate ale turiștilor.

Harta orașului

Nu cunoașteți orașul? Nicio problemă, soluția este la un click distanță!

Vezi hartă

Codrii de Arama